Ga verder naar de inhoud

Getuigenissen

Deze website is het resultaat van tientallen gesprekken met ouders, broers/zussen en kinderen van een suïcidaal gezinslid. Je zal merken dat je niet alleen staat met je ervaringen en gevoelens. Sommige getuigenissen zijn hoopvol terwijl anderen ook aangeven dat naasten van een suïcidaal gezinslid zijn een zware impact kan hebben. Laat je inspireren om naast je zorgende rol ook voldoende voor jezelf te zorgen!

Hieronder vind je de 4 interviews en 18 anoniem verwerkte verhalen van naasten met wie we in gesprek zijn gegaan. Lees per getuigenis of selecteer op relatie.

Lees getuigenissen van:

A total of 28 items found. Showing 28 items on page 2 of 3.

Walter

vader van Emma (Dochter, 15 jaar)
Walter
Walter is vertaler en papa van een zoon en een dochter. Emma heeft borderline en ze is lesbisch. Een keer heeft ze zelfmoordpoging ondernomen. Emma doet haar best om te terug zin te krijgen in het leven. Maar het blijft een strijd.

Barbara

moeder van Victor (Zoon, 14 jaar)
Barbara
Barbara is boekhoudster en mama van vier kinderen. Haar zoon, Victor, denkt al drie jaar aan zelfmoord en heeft een zelfmoordpoging ondernomen. Barbara twijfelt of ze wel een goede moeder is. Zij, haar echtgenoot en zoon volgen gezinstherapie en sindsdien gaan de relaties veel beter.

Noor

moeder van aisha (Dochter, 13 jaar)
Noor
Noor is een moslima van Marokkaanse origine. Ze is leerkracht. Ze is gehuwd en heeft één dochter Aisha. Aisha denkt aan zelfmoord en sinds enkele maanden krast ze zichzelf maar gelukkig staat ze ook open voor professionele hulp.

Thomas

vader van Jules (Zoon, 12 jaar)
Thomas
Thomas is reclamemaker. Hij heeft een zoon Jules met autisme spectrum syndroom (ASS). Op zijn 8ste jaar schreef hij al briefjes over doodgaan maar hij heeft nog geen zelfmoordpoging ondernomen. Thomas maakt zich, naast Jules, ook heel veel zorgen over de gevolgen voor zijn vrouw en overige kinderen.

Selim

24 jaar, zijn zus denkt aan zelfdoding
Selim judo
Zelfdoding en psychologische hulp liggen zeer gevoelig binnen het gezin van Selim. Nochtans hebben zijn zus, en nu ook zijn mama, ernstige psychiatrische klachten. Professionele hulp zou dus welkom zijn, maar zelf ziet Selim dit nog niet zitten.

Andrei

21 jaar, zijn broer denkt aan zelfdoding
Andrei rainbow
De broer van Andrei doorloopt als transseksueel een transititie. Dit gaat gepaard met veel verwarring en neerslachtigheid. Voor zijn vader ligt dit heel moeilijk. Ook voor Andrei vraagt dit heel veel aanpassing en aanvaarding.

Aleksander

17 jaar, zijn zus denk aan zelfdoding
Aleksander skating
De zus van Aleksander heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ze heeft meerdere pogingen ondernomen. Gelukkig heeft Aleksander een goede band met zijn broer en zus.

Sarah

18 jaar, haar broer denkt aan zelfdoding
Sarah tekenen
De broer van Sarah heeft een autisme spectrum stoornis. Sinds zijn 12 jaar gaf hij al aan dat hij dood wilde. Maar er is hoop. Nu hij bijna 20 is, lijkt hij steeds beter zijn weg te vinden. Eindelijk wat meer rust voor haar en haar mama.

Anissa

20 jaar, haar zus denkt aan zelfdoding
Anissa kampvuur
Anissa en haar zus konden heel goed opschieten en waren vaak samen. De zus heeft echter een eetstoornis ontwikkeld en ze doet zichzelf pijn. Hoe langer hoe meer zorgt Anissa voor haar zus. Ze mist haar maatje van vroeger.

Margaretha

15 jaar, haar halfbroer denkt aan zelfdoding
Mrgaretha dans
Margaretha's halfbroer is 3 jaar ouder. Hij trekt op met jongeren die graag de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Hij is verslaafd geraakt aan drugs en alcohol. Hij is vaak agressief naar anderen en zichzelf.

Mateo

25 jaar, zijn papa denkt aan zelfdoding
Mateo fotografie
De papa van Mateo is voor de buitenwereld een succesvol en sociaal persoon. Maar thuis is hij onzeker en neerslachtig. Dit uit zich in suïcidale gedachten en manipulatief gedrag. Vooral Mateo voelt zich hiervan het slachtoffer.

Hugo

21 jaar, zijn mama denkt aan zelfdoding
Hugo meditatie
Al meer dan 8 jaar is de mama van Hugo depressief. Het heeft een zware impact op alle gezinsleden. Langzaam maar zeker komt hij tot aanvaarding. Zijn vriendin en meditatie hebben hem hierbij het meest geholpen.