Ga verder naar de inhoud

Getuigenissen

Deze website is het resultaat van tientallen gesprekken met ouders, broers/zussen en kinderen van een suïcidaal gezinslid. Je zal merken dat je niet alleen staat met je ervaringen en gevoelens. Sommige getuigenissen zijn hoopvol terwijl anderen ook aangeven dat naasten van een suïcidaal gezinslid zijn een zware impact kan hebben. Laat je inspireren om naast je zorgende rol ook voldoende voor jezelf te zorgen!

Hieronder vind je de 4 interviews en 18 anoniem verwerkte verhalen van naasten met wie we in gesprek zijn gegaan. Lees per getuigenis of selecteer op relatie.

Lees getuigenissen van:

A total of 28 items found. Showing 28 items on page 1 of 3.

Heidi

Haar zoon denkt aan zelfdoding
Heidi
De jongvolwassen zoon van Heidi voelde aan dat het psychisch niet goed ging met hem. Bekijk het interview met Heidi.

Claire

haar mama denkt aan zelfdoding
Frame 74495
De mama van Claire heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ze zegt vaak dat ze dood wil. Voor Claire is dit heel belastend. Bekijk het interview met Claire.

Els

Haar dochter denkt aan zelfdoding
Els
De dochter van Els beschadigt zichzelf en denkt reeds meerdere jaren aan zelfdoding. Bekijk het interview met Els.

Fien

24 jaar, haar mama denkt aan zelfdoding
Portret Fien
De mama van Fien kreeg op jonge leeftijd Parkinson. Dit ging gepaard met neerslachtigheid. Ze kreeg ook zelfdodingsgedachten. Bekijk het interview met Fien.

Britt

moeder van Aster (Dochter, 22 jaar)
Adrian infernus y Eg T Fs Vpxcg unsplash
De vader van Aster heeft zelfmoord gepleegd toen ze 8 jaar was. Dat verlies is niet de enige oorzaak maar draagt wel bij aan haar zelfmoordgedachten die ze sinds haar 15de heeft.

Fransesco

vader van Rob (Zoon, 21 jaar)
Sylvain gllm X4d Bq R Uz O2 U unsplash
Fransesco zit al een tijd in een vechtscheiding. Rob had het daar heel moeilijk mee. Hij heeft depressies, angstaanvallen. Rob praat niet makkelijk over zijn gevoelens. Zijn vader wist niet hoe slecht het met hem ging toen Rob een zelfmoordpoging ondernam.

Frank

vader van Pheadra (Dochter, 19 jaar)
Jeremy bishop 7g5juw G5jr Q unsplash
Frank is ambtenaar en vader van 3 dochters. Nadat Pheadra slachtoffer is geworden van seksueel misbruik, gaat het niet goed met haar. Ze liep weg, had stemmingswisselingen, stootte zich van iedereen af, … Ze is opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis maar nu woont ze terug thuis..

Annelies

moeder van Ben (Zoon, 18 jaar)
Annelies
Annelies is een huisvrouw. Haar zoon Ben is homo. Hij is op zoek hoe en met wie hij hierover kan praten. Ben is veeleisend voor zichzelf en zijn omgeving. Als het hem te veel wordt, zegt hij soms dat beter dood zou zijn.

Ellen

moeder van Laura (Dochter, 17 jaar)
Florian van duyn Dm qxdyno Ec unsplash
Ellen en haar dochter Laura maken deel uit van een nieuw samengesteld gezin. Omdat de relatie met haar stiefvader en twee stiefzussen onder druk staan hebben zij en haar moeder een zeer hechte band ontwikkeld.

Achmed

vader van Bilal (Zoon, 16 jaar)
Achmed
Achmed heeft 2 zonen en een dochter. Lang dacht hij dat zijn zoon Bilal moeilijker gedrag vertoonde omdat hij puberde tot dat hij een zelfmoordpoging ondernam. Achmed voelt de gevolgen in relatie, op zijn werk, zijn gezin en zichzelf. Het is een zoektocht met vallen en opstaan.

Linda

moeder van Lisa (Dochter, 16 jaar)
Jeremy bishop 7g5juw G5jr Q unsplash
Linda, een gehuwde thuisverpleegster. Lisa leidt een losbandig leven met veel foute vriendjes en drugs. Ze heeft een zeer poging ondernomen. Maar haar moeder durft nu voorzichtig positief te zijn.

Sofie

moeder van Maarten (Zoon, 15 jaar)
Wolken
Sofie is een alleenstaande moeder van 3 tieners. Maarten voelt zich depressie en ondanks hij nog geen zelfmoordpoging heeft ondernomen, kan hij niet beloven dat hij het zeker niet gaat doen. Hij stottert ook wat hem heel onzeker maakt.