Ga verder naar de inhoud

Getuigenissen

Deze website is het resultaat van tientallen gesprekken met ouders, broers/zussen en kinderen van een suïcidaal gezinslid. Je zal merken dat je niet alleen staat met je ervaringen en gevoelens. Sommige getuigenissen zijn hoopvol terwijl anderen ook aangeven dat naasten van een suïcidaal gezinslid zijn een zware impact kan hebben. Laat je inspireren om naast je zorgende rol ook voldoende voor jezelf te zorgen!

Hieronder vind je de 4 interviews en 18 anoniem verwerkte verhalen van naasten met wie we in gesprek zijn gegaan. Lees per getuigenis of selecteer op relatie.

Lees getuigenissen van:

A total of 28 items found. Showing 28 items on page 3 of 3.

Mehmet

17 jaar, zijn papa denkt aan zelfdoding
Mehmet voetbal
De papa van Mehmet leek lang ongelukkig zonder duidelijke oorzaak. Tot hij te horen kreeg dat hij aan het Syndroom van Asperger lijdt. Dankzij de steun van het hele gezin en professionele hulp, durft Mehmet voorzichtig te hopen op verbetering.

Marthe

22 jaar, haar mama denkt aan zelfdoding
Marthe power
De mama van Marthe heeft de diagnose borderline gekregen en heeft meerdere suïcidepogingen ondernomen. De invloed op het gezin is heel slecht. Marthe heeft sterk het gevoel dat het tijd is om echt aan zichzelf te denken en op eigen benen te staan.

Meyrem

16 jaar, haar mama denkt aan zelfdoding
Meyrem koran
De mama van Meyrem heeft jongdementie en heeft depressieve gevoelens. Myerem was heel erg geschrokken toen ze een jaar geleden een afsheidsbrief vond. Meyrem zorgt veel voor haar 2 broers en papa. Ze haalt ook veel kracht uit haar geloof.

Sophia

18 jaar, haar papa denkt aan zelfdoding
Sophia
Sophia's papa heeft een alcoholprobleem sinds haar geboorte. Ze heeft geen broers en zussen en haar ouders zijn gescheiden. Haar papa toont weinig betrokkenheid en kan soms ook gewelddadig zijn. De eerste zelfmoordpoging van haar vader die Sophia kan herinneren was toen zij 7 jaar oud was.